Sunday Roast

Tradycyjny niedzielny brytyjski obiad? Tylko Sunday Roast. Pieczone mięso, ziemniaki, Yorkshire pudding z dodatkiem warzyw i to wszystko oblane pysznym sosem. Oczywiście lampka czerwonego wina obowiązkowa!

pieczeń niedzielna

Sunday Roast jest lżejszą formą dania, serwowanego podczas świątecznej kolacji. Nie zamierzam się zbytnio o tym rozpisywać, ponieważ tak samo, jak tradycyjne angielskie śniadanie, ten posiłek to tak zwana opcja „must try” podczas niedzielnej wizyty w Londynie.

Po pysznym obiedzie, proponuje deser. Ja skusiłam się na dwa pyszne zestawy. Crumble with custard oraz Sticky toffee Pudding.

dessert

Owoce leśne zapieczone z kruszonką i karmelizowanym cukrem. Do tego budyń waniliowy z cynamonem. To wszystko łączymy w miseczce i zatracamy się w tym niebiańskim smaku.

dessert

Druga opcja dla smakoszy prawdziwych łakoci. Gorące karmelowe ciasto oblane polewą toffee z waniliowymi lodami. 5 minut niewyobrażalnie słodkiej rozpusty.

Z okazji niedzielnego dnia polecam wszystkim te smakołyki. Szczególnie, że pora obiadowa już tuż tuż🙂

Esti

 

Single Post Navigation

One thought on “Sunday Roast

  1. Sticky toffee Pudding. mój ulubiony, ale koniecznie z domowymi lodami:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: